Μήνυμα Διευθυντή


Το μήνυμα του Διευθυντή

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί σπουδαστές,
καλώς ήλθατε στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών των Σφαιρικών Τεχνών.

Το 2004, ένα παιδικό όνειρο για μια ατμοσφαιρική παράσταση χοροθεάτρου εμπλουτισμένη με βίντεο και σκηνική εγκατάσταση, έγινε πραγματικότητα από τον αρχικό πυρήνα που δημιούργησε την Global Arts τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, τον Γιάννη Μούτσο, την Ελένη Πετροπούλου και εμένα.
Το πολυθέαμα Global ballet & concert, ήταν μια παράσταση που μιλούσε για τη φύση, τη γέννησή της και τη σχέση του ανθρώπου με αυτήν.

Η επιτυχία του πολυθεάματος έφερε τη δημιουργία ενός νέου, του αφιερώματος στους Ολυμπιακούς αγώνες, πρόταση προς υλοποίηση του Δήμου Συκιωνίων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το ‘Αθήνα 2004’.

Ύστερα από αυτό, ένα εξαιρετικά μεγαλεπήβολο σχέδιο, πραγματοποιήθηκε. Το πολυθέαμα ‘Μodern city’, μια παράσταση που δραματοποιούσε την εικόνα της σύγχρονης πόλης, που συνέδεε τον άνθρωπο με αυτήν και τη διαρκή μετάλλαξή της από την επέμβασή του. Η επιτυχία του Modern city ήταν πράγματι πολύ μεγάλη και αυτό φαίνεται από την διετή διάρκειά του.

Μέσα από αυτήν την καλλιτεχνική διαδικασία, ο αρχικός πυρήνας εμπλουτίστηκε, μεγάλωσε και ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες επικοινωνίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Έτσι, στο τέλος του 2005 αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε ένα δεύτερο παιδικό όνειρο, τη δημιουργία μιας σχολής που περιέχει μέσα όλες τις τέχνες.

Τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Global arts studios δημιουργήθηκαν από νέους καλλιτέχνες με έμπνευση για δημιουργία και με τη διάθεση να συμβάλλει το εγχείρημά τους στην προαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού. Στόχος των εργαστηρίων είναι να μπορέσει ο σπουδαστής, μέσα από την περιήγησή του στις διαδρομές της τέχνης να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει τα ιδιαίτερα ταλέντα του αλλά και να αποκτήσει σημαντικές γνώσεις που θα τον βοηθήσουν στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ή στην μετάβασή του στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού με επιτυχία.

Σωκράτης Λαμπρόπουλος