ΚαθηγητέςΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σοφία Γλυκοφρύδη - Δασκάλα κλασσικού χορού
Μαρία Λέκκα - Πολιτικός μηχανικός
Γιώργος Λαμπρόπουλος - Κιθαριστής - Μαθηματικός
Χρυσάνθη Μπαλάφα - Καθηγήτρια πιάνου
Ευστάθιος Μπούκουρας - Αρχιτέκτων Μηχανικός - Πολεοδόμος
Ελένη Πετροπούλου - Ηθοποιός
Αναστάσης Πρωτοπαπάς - Φωτογράφος
Κατερίνα Αποστολίδου - Εικαστικός (Επισκέπτρια καθηγήτρια)
Σωκράτης Λαμπρόπουλος - Σκηνοθέτης - Ζωγράφος - Σκηνογράφος

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Βενετία Κότσαλου - Κοινωνιολόγος εικαστικός
Ράνια Μπούμη - Ψυχολόγος
Μαριάννα Καπίρη - Ειδική παιδαγωγόςΣοφία Γλυκοφρύδη - Δασκάλα κλασσικού χορού

Η Σοφία Γλυκοφρύδη ασχολήθηκε με το μπαλλέτο από τα παιδικά της χρόνια. Στα εφηβικά της χρόνια σπούδασε κλασσικό χορό στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής χορού και αυτό τελικά ακολούθησε στη μετέπειτα πορεία της. Περνώντας με επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, γράφτηκε στην επαγγελματική σχολή της Ραλλού Μάνου από την οποία αποφοίτησε ως χορεύτρια και δασκάλα κλασσικού χορού.

Αργότερα ασχολήθηκε με τους λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς για πολλά χρόνια και σήμερα τους διδάσκει στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας. Δίδαξε κλασσικό χορό σε διάφορες σχολές χορού και νηπιαγωγεία για πολλά χρόνια.

Η Σοφία Γλυκοφρύδη συνεργάζεται με τη global arts ως χορεύτρια από το 2005, συμμετέχοντας στις παραστάσεις του πολυθεάματος ‘Modern city’.

Έχει χορέψει σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλλέτου.Μαρία Λέκκα - Πολιτικός Μηχανικός (MSc)

Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών όπου και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) «Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κατασκευών». Το ενδιαφέρον της για την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά την οδήγησε σε επιλογή ανάλογων ερευνητικών θεμάτων. Κατά τη διπλωματική της εργασία ασχολήθηκε με τη σεισμική ευστάθεια του Ναού του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο ενώ κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού διπλώματος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα OPERHA (www.operha.info) με στόχο τη διερεύνηση νέων μεθόδων για την ενίσχυση και αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Κόρινθο ως ελεύθερη επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τα εργαστήρια Global Arts ως υπεύθυνη του τμήματος γραμμικού σχεδίου.Χρυσάνθη Μπαλάφα - Καθηγήτρια πιάνουΕυστάθιος Μπούκουρας - Αρχιτέκτων Μηχανικός - Πολεοδόμος

Διπλωματούχος, Αρχιτέκτων Μηχανικός [Δ.Π.Θ- Dipl. In Architectural Engineering), 2010], Μεταπτυχιακός Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού [Ε.Μ.Π- Master of Philosophy (MPhil), City/Urban, Community and Regional Planning. Exp. 2015], Yπότροφος Erasmus [U.C.J.C- Escuela de Arquitectura y Tecnología, Madrid, Spain,2008-09], Mέλος Τ.Ε.Ε [2010], Eνεργειακός Επιθεωρητής Κτιρίων [2013], μέλος Μητρώου Μελετητών Δημοσίων Έργων για τις κατηγορίες «Ειδικών Αρχιτεκτονικών» και «Χωροταξικών» μελετών [2014]. Έχει εργασθεί ως Ευρωπαίος Εθελοντής [EU-Commission EVS,Leeds-Bradford,U.K 2009], έχει συμμετάσχει σε πανελλαδικούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις [2012-2015], ενώ ερευνητικές του εργασίες έχουν ανακοινωθεί σε Επιστημονικά Συνέδρια και δημοσιευθεί σε Ακαδημαϊκά Περιοδικά [2010-2015]. Από το 2010 διατηρεί γραφείο στην Κόρινθο, όπου ασχολείται συστηματικά με τον Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό εκπονώντας μελέτες κατοικιών, βιομηχανικών κτιρίων και αστικών αναπλάσεων. Από το 2013 συνεργάζεται με τα εργαστήρια Global Arts Studios, διδάσκοντας Γραμμικό σχέδιο σε υποψηφίους Αρχιτεκτονικών Σχολών και Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό σε επίπεδο Foundation για φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού. Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά.
Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμαΕλένη Πετροπούλου - Ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο.

Σπούδασε στην Ανωτέρα σχολή Δραματικής τέχνης Διομήδη Φωτιάδη από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της και αποφοίτησε από την Δημοτική Ανώτερη σχολή Δραματικής τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Το 2002 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Interaction, που παρουσίασε 4 μονόπρακτα του Τένεσσι Ουϊλιαμς σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη. Το 2003 παρουσίασε το έργο ‘Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός’ του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη.

Το 2003 ίδρυσε την καλλιτεχνική εταιρία Global arts μαζί με τους Σωκράτη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Λαμπρόπουλο και Γιάννη Μούτσο. Την ίδια χρονιά παρουσίασαν το πολυθέαμα ‘Global ballet & concert’. Το 2004 συμμετείχε στη δημιουργία και έπαιξε στο πολυθέαμα ‘Αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς αγώνες’ της Global arts.

Το 2004 έπαιξε στην παράσταση ‘America hurra’ του Jean Claude Van Itallie, σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη. Παράλληλα συμμετείχε και έπαιξε στο πολυθέαμα ‘Modern city’ της Global arts. Το 2007 έπαιξε στην παράσταση ‘Η Παρεξήγηση’ του Άλμπερτ Καμύ, το 2008 στο χοροθέατρο ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’ σε μουσική Σεργκέι Προκόβιεφ, και τα δύο σε σκηνοθεσία Σωκράτη Λαμπρόπουλου. Το 2008-2009 στον ‘Μικρό πρίγκιπα’ στην παιδική σκηνή του δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας, σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη. Από το 2010 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το θέατρο Περιγιαλίου στην πειραματική σκηνή, σε παράσταση κουκλοθέατρου ‘Οι τρεις αστροναύτες και ο Μαμάγκρ στον πλανήτη Άρη’, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Σακελλαράκη και στην παιδική παράσταση ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’.

Από το 2006 έως και σήμερα διδάσκει στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Global Arts Studios στο Τμήμα Δραματικής Τέχνης θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και θέατρο στα επαγγελματικά τμήματα ενηλίκων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στο θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, την κατασκευή μάσκας και κοστουμιών, μακιγιάζ θεάτρου και κινηματογράφου, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλά video art που έχουν παρουσιαστεί σε εικαστικές εκθέσεις στην Αθήνα, έχει παρουσιάσει πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ και έχει δανείσει τη φωνή της σε παιδικά παραμύθια.Αναστάσης Πρωτοπαπάς - Φωτογράφος

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, Video and Digital Imaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπυχιακό πρόγραμμα MA in Design του πανεπιστημίου του Middlesex.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη παρουσίαση της δουλειάς του έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2011. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία.Κατερίνα Αποστολίδου - Εικαστικός

H Κατερίνα Αποστολίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1978-1983) και στην Ecole Nationale de Beaux Arts στο Παρίσι (1984-85). Έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Από το 1992 διδάσκει στον ΑΚΤΟ και από το 2008 είναι διευθύντρια του κλάδου Εικαστικών Τεχνών του Middlesex Univercity παραρτήματος Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις

2008
Displacements, Γκαλερί Loraini Alimantiri Gazon Rouge, Αθήνα

2007
Aquarium Stories, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

1997
Γκαλερί Καλφαγιάν, Θεσσαλονίκη

1995
Γκαλερί Μέδουσα, Αθήνα

1989
Γκαλερί Μέδουσα, Αθήνα

Ομαδικές εκθέσεις (επιλογή)

2011
Οι Εικαστικοί Διάλογοι στην Art Athina 2011, οργάνωση Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, επιμέλεια: Μαριλένα Καρρά, Κλειστό Π. Φαλήρου, Αθήνα

2010
Εικαστικοί διάλογοι, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, επιμέλεια: Μαριλένα Καρρά, Αθήνα

Εν-γραφή, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επιμέλεια Ίρις Κρητικού, Αθήνα

2009
Atlantis, hidden histories - new identities, επιμελητής: Emil Mirazchiev, Jakob Racek, Πλόβντιβ, Βουλγαρία

Η πρώτη Εικόνα, CRAC, Centre Regional d’Art Contemporain Languedoc- Rousillon, επιμελητής: Ντένης Ζαχαρόπουλος, Σετ, Γαλλία, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

2008
Και τώρα;, Εικαστικό Πανοραμα στην Ελλάδα 3, ΚΜΣΤ Μονή Λαζαριστών, επιμελήτρια: Χριστίνα Πετρηνού

2007
Nightcomers, Μπιενάλε Κωνσταντινούπολης, επιμελητής Hou Hanru. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

2004
''Video Zone2 – The second International Video Art Biennial'', επιμελήτρια: Κατερίνα Γρέγου, Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Αθήνα by Art, AICA Hellas, Αθήνα, επιμελήτρια: Έφη Στρούζα

Hola Grecia! 9 muses, I presume?, Casa Encendida, επιμελητές: Κατερίνα Γρέγου, Ντένης Ζαχαρόπουλος, Σάνια Παππά, Μαδρίτη, Ισπανία.

2003
Διαγράφοντας το σήμερα, το αύριο, το χθες, επιμελήτρια: Λίνα Τσίκουτα, Τεχνόπολη – Γκάζι, Αθήνα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη, Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, Μέτσοβο (2002)

2001
Open 2001, International Exhibition of Sculptures and Installatíons, επιμελήτρια: Λίνα Τσίκουτα, Βενετία, Ιταλία

2000
Leaving the Island, PICAF (Pusan International Contemporary Art Festival) επιμελητές: Young Chul Lee, Rosa Martinez, Hou Hanru, Pusan Metropolitan Art Museum, Πουσάν, Κορέα

1997
And still the ship is not in sight, επιμελητές: Κατερίνα Κοσκινά, Dodo Richter Glueck, Eva Schmidt, Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτέυουσα της Ευρώπης ’97, Lichthaus, Βρέμη, ΓερμανίαΣωκράτης Λαμπρόπουλος - Σκηνοθέτης - Ζωγράφος - Σκηνογράφος

Διευθυντής Σπουδών

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος ανακαλύπτει την αγάπη του για τη ζωγραφική και για τις τέχνες γενικότερα από πολύ μικρή ηλικία. Στην ηλικία των 6 ετών παρακολουθεί μαθήματα.

Αργότερα, στα μαθητικά του χρόνια, ασχολήθηκε με το θέατρο, τη μουσική και διακρίθηκε στη ζωγραφική σε διεθνή διαγωνισμό. Το 1995 δημιούργησε το ‘Μουσικό σύνολο’, χορωδία και ορχήστρα.

Την ίδια περίοδο μαθήτευσε κοντά στο γλύπτη Νίκο Στέφο, σε σχέδιο και χρώμα, στην Αθήνα.

Το 2000 μπήκε στη σχολή καλλών τεχνών και τεχνολογίας του Middlesex university of London από το οποίο αποφοίτησε με άριστα, κοντά στον διεθνή εικαστικό, Νίκο Ναυρίδη και στην διεθνή εικαστικό Κατερίνα Αποστολίδου.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στη σκηνογραφία, την οργάνωση καλλιτεχνικών παραγωγών και τον σχεδιασμό στο ίδιο πανεπιστήμιο αποκτώντας το M.A. in design με άριστη βαθμολογία και διάκριση για πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του κλάδου.

Ταυτόχρονα παρακολούθησε για 5 εξάμηνα, στο τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα σκηνογραφίας της μεγάλης σκηνογράφου, Λαλούλας Χρυσικοπούλου.

Το 2003 δημιούργησε με τους Γιώργο Λαμπρόπουλο, Ελένη Πετροπούλου και Γιάννη Μούτσο την καλλιτεχνική εταιρεία Global arts και τα πολυθεάματα ‘global ballet & concert’ 2003, ‘Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων’ 2004 και ‘Modern city’ 2005-2006.

Την ίδια περίοδο σκηνογράφησε το έργο ‘Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός’ του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη 2003 στην Αθήνα.

Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Καμύ ‘Η Παρεξήγηση’ σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου.

Το 2009 σκηνοθέτησε το χορόδραμα Romeo & Juliet σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Από τον Φεβρουάριο του 2007- 2010 διατέλεσε τακτικό μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Επίσης, είναι μέλος Δ.Σ της Ενώσεως Κορινθίων.

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος έχει δημιουργήσει πάνω από 150 ζωγραφικούς πίνακες, 14 video art που παρουσιάστηκαν σε εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Αθήνα, έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές εργασίες πάνω σε εικαστικά θέματα, θεάτρου και σκηνογραφίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια από τη θέση του οργανωτή και του εισηγητή.