Σωκράτης Λαμπρόπουλος - Socrates


Σωκράτης Λαμπρόπουλος - Σκηνοθέτης - Ζωγράφος - Σκηνογράφος

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος στα μαθητικά του χρόνια, ασχολήθηκε με το θέατρο, τη μουσική και διακρίθηκε στη ζωγραφική σε διεθνή διαγωνισμό. Το 1995 μαθήτευσε κοντά στο γλύπτη Νίκο Στέφο, σε σχέδιο και χρώμα, στην Αθήνα.

Είναι κάτοχος B.A του Middlesex university από το οποίο αποφοίτησε με άριστα, κοντά στον διεθνή εικαστικό, Νίκο Ναυρίδη.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στον σχεδιασμό, στη σκηνογραφία και την οργάνωση καλλιτεχνικών παραγωγών στο ίδιο πανεπιστήμιο, αποκτώντας το M.A. in design με άριστη βαθμολογία και διάκριση για πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του κλάδου.

Ταυτόχρονα παρακολούθησε για 5 εξάμηνα, στο τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα σκηνογραφίας της σκηνογράφου Λαλούλας Χρυσικοπούλου.

Το 2003 δημιούργησε με τους Γιώργο Λαμπρόπουλο, Ελένη Πετροπούλου και Γιάννη Μούτσο την καλλιτεχνική εταιρεία Global arts και τα εικαστικά πολυθεάματα 'Global ballet & concert' 2003, 'Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων' 2004, 'Modern city' 2005-2006 και 'Romeo & Juliet' 2009.

Την ίδια περίοδο σκηνογράφησε το έργο 'Τι σημασία έχει να είναι κανείς σοβαρός' του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη 2003.

Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Αλμπερτ Καμύ 'Η Παρεξήγηση' σε μετάφραση Γιάννη Θηβαίου.

Από τον Φεβρουάριο του 2007 είναι πρώτο τακτικό μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Κορινθίων. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Κορινθίων.

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές εργασίες πάνω σε εικαστικά θέματα, θεάτρου και σκηνογραφίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια από τη θέση του οργανωτή και του εισηγητή. Από το 2006 έως σήμερα είναι Διευθυντής Σπουδών στα Εργαστήρια Ελεύθερων Σπουδών GLOBAL ARTS στα οποία ο ίδιος διδάσκει στα τμήματα ζωγραφικής, σχεδίου, μαζί με τους συνεργάτες του.
Global Digital Gallery © 2011